Peyronie-kór kezelése (induratio penis plastica) ESWT kombinált technológiával – ÚJDONSÁG! / Pozsony / Pöstyén

MEGOLDÁS NYÚJT AZ ALÁBBI PANASZOKRA:
A BEAVATKOZÁS LEÍRÁSA
A pénisz megkeményedése és görbülete, más néven Induratio penis plastica vagy Peyronie-betegség, a pénisz lokalizált betegsége, amelyben a pénisz barlangos testének borításában gyulladásos folyamat alakul ki. A betegség korai szakaszában fájdalommal jár a plakk kialakulásának helyén. A plakk (a lokalizált gyulladás helye) fokozatosan megkeményedik, és kalcifikációk is lerakódnak benne. Ha a betegséget nem kezelik, görbülethez vagy más deformációkhoz, merevedési zavarhoz, és nem ritkán a közösülés képtelenségéhez vezethet.
Fontos tudni, hogy minél korábban kezdődik a kezelés, annál sikeresebb. Általában megállítható a betegség, ezzel megelőzve a pénisz deformációját és a fájdalmakat. Ha péniszfájdalmat vagy tapintható megkeményedést észlel, ne habozzon, és mielőbb jelentkezzen vizsgálatra, hogy elkerülje a pénisz deformációját, fájdalmat és impotenciát. Haladó formákat, amelyek jelentős deformitásokkal járnak, műtéti úton kell kezelni. A műtéti kezelés azonban magas impotencia kockázattal jár (az erekció elvesztése) a pénisz idegeinek és ereinek lehetséges károsodása miatt.
Intézetünk a kezelés során módszerek kombinációját alkalmazza – fókuszált lökéshullámú terápiát ESWT-t és intraléziós injekciós kezelést gyulladást befolyásoló anyagokkal és/vagy enzimekkel. Az ESWT esetében ez egy nem invazív és fájdalommentes kezelés, míg az injekciós terápia erekció károsodásának kockázata nélküli módszer. Súlyos formák esetén, amikor jelentős a deformitás, sebészeti kezelést is végezünk.

.

 

KÉRDÉSEK & VÁLASZOK

Peyronie-betegség, Induratio penis plastica, a pénisz görbülete, pénisz fájdalom, a pénisz merevedése, tapintható keményedések a péniszen, fájdalmas erekció.

Férfiak számára, akik Peyronie-betegségben, Induratio penis plasticaban szenvednek, akiknek görbült a péniszük, illetve akik péniszfájdalmakkal küzdenek.

Véralvadási zavarokkal küzdő férfiak számára.

A beavatkozás előtt 7 nappal a kezelőorvos tanácsára szükséges abbahagyni vagy módosítani azoknak a gyógyszereknek a szedését, amelyek befolyásolják a vér alvadását. Ha gyógyszereket szed, tájékoztassa erről az orvost a beavatkozás előtt 7 nappal.
A beavatkozás előtti napon ajánlott megborotválni a nemi szervek körüli szőrzetet.

Az ESWT alkalmazása után általában nem jelentkezik fájdalom a péniszben. Az intraléziós injekció után általában 5 percig enyhe fájdalmat és enyhe véraláfutást lehet tapasztalni a péniszen. A kezelés után minden betegnél megszűnik a betegség és a fájdalmak. Ha a kombinált kezelést időben / általában a tünetek kezdete után 3 hónapon belül / alkalmazzák, a keményedések, fájdalmak és a görbület teljesen megszűnnek. Ha a beteg a tünetek kezdete után 3 hónappal később érkezik kezelésre, a betegség progressziója megáll, a fájdalmak megszűnnek, és helyreáll a közösülési képesség. Ha a kezelés későn kezdődik, általában csak részleges vagy csökkentett keményedések szűnnek meg, ami azonban általában elegendő ahhoz, hogy a beteg továbbra is megfelelő szexuális életet éljen.