A műtét elvégzője
MUDr. Milan Gajdoš, MPH
Aki már több mint 5000 beavatkozást hajtott végre
 • állandó fogamzásgátló
 • egyszeri művelet
 • közösülés védelem nélkül
 • nulla sperma az ejakulátumban
 • fájdalommentes műtét
 • alacsony pénzügyi költségek

Mi az a vazektómia? Mik a vazektómia előnyei?

A vazektómiánál csak az ondóvezetéket vágjuk át, a herezacskó többi tartalma érintetlen marad, a herék továbbra is spermiumot és tesztoszteront produkálnak. A férfi továbbra is rendesen folytatja a szexuális életét, csak az ejakulátumban már nem lesz spermiumok. A vazektómia nem a „férfiak kasztrálása“, habár ebben néhányan tévednek. A férfiak kasztrálása azt jelenti, hogy eltávolítják a heréket, amelyet a mai korszakban többé-kevésbé heredaganat esetében végezik el, de nem fogamzásgátló módszerként.

A BEAVATKOZÁS LEÍRÁSA

Férfi sterilizáció (Ondóvezeték-elköttetés, vazektómia, férfi fogamzásgátló) a férfi fogamzásgátlás egyik módszere, alkalmas azon a férfiak számára, akik meghaladták nemzőképességük korát – másképp fogalmazva, vannak gyermekeik, és nem kívánnak újabb gyermekeket vállalni. A sterilizáció felelősségteljes döntés, mely iránt többgyermekes házasságban élő férfiak kötelezik el magukat annak alapos megfontolását és az élettársukkal való részletes tanácskozást követően. A férfi sterilizáció ambuláns módon kerül kivitelezésre; a helyi érzéstelenítést követően 5 mm-es metszést ejtünk a herezacskó (scrotum) felső (proximalis) részén, ellentétben a női sterilizáció során szükséges teljes érzéstelenítéssel és kórházi ápolással. Az ondóvezeték (ductus deferens) feltárását követően a beavatkozó sebészorvos meggátolja az ondó (spermium) haladási útját a herék (testis) irányából az ondóhólyag (vesicula seminalis) felé az ondóvezeték elkötése által. A férfi sterilizációeredménye az ondó hiánya az ejakulátumban. A sterilizáción átesett férfi továbbra is képes megszokott nemi élete folytatására, az egyetlen különbség az ondó nélküli ejakulátum termelése, melynek térfogata a sterilizációt megelőző ejakulátum mennyiségének 1/3-a. A férfi erekcióját vagy hormonális funkcióit a sterilizáció folyamata nem befolyásolja. A férfi sterilizáció előnye annak egyszerűségében rejlik: fájdalommentes, ambuláns módon kivitelezhető és alacsonyabb költségekkel jár a női hormonális vagy korlátozófogamzásgátlási módszerekhez viszonyítva. Hátránya a folyamat visszafordíthatatlan jellege, vagyis az ondóvezeték működőképességének viszonylag nehéz visszaállítása, amennyiben a férfi a jövőben újabb gyerek vállalása mellett kívánna dönteni. Ennek fényében kizárólagolyan férfiaknak ajánljuk a beavatkozást, akik már családos férfiak és további gyerekvállalást nem feltételeznek a jövőben, illetve meghaladták nemzőképességük korát. A beavatkozás önmagában fájdalommentes és ambuláns jellegű, azt követő munkaképtelenséggel nem jár. A beavatkozást követően az ondómintát (spermiogramot) kétszer ellenőrizzük, éskizárólag a második ondómentes ondómintát (spermiogramot) követően állapítjuk meg a férfi sterilizáció tényét. Rendelőnkben évente 500 férfi sterilizációt (vasectomiát) hajtunk végre. A vasectomia (műtéti beavatkozás) ára 690 euró.

Mit tudunk kínálni?

 • fájdalommentes művelet
 • a legmodernebb helyi érzéstelenítők
 • kizárólag önelnyelő varróanyag
 • klinika Pozsonyban és Pöstyénben
 • tapasztalt orvosok 25+ évnyi gyakorlattal

Iratkozzon fel a procedúrára

A műtét elvégzője
MUDr. Milan Gajdoš, MPH
Aki már több mint 5000 beavatkozást hajtott végre

A BEAVATKOZÁS ÁRA

Vasektómia690€

  Az űrlap kitöltését követően recepciónk felveszi Önnel a kapcsolatot.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  KÉRDÉSEK & VÁLASZOK

  Az ondóvezeték-elköttetés (férfi sterilizáció vagy vasectomia) végleges fogamzásgátló beavatozás férfiak számára.

  A férfi sterilizáció (vasectomia) olyan férfiak számára javasolt, akik meghaladták nemzőképességük korát, illetve másképp fogalmazva, vannak gyermekeik, és nem kívánnak újabb családot vállalni. A sterilizáció felelősségteljes döntés, mely iránt többgyermekes házasságban élő férfiak kötelezik el magukat annak alapos megfontolását és az élettársukkal való részletes tanácskozást követően.

  18 év alatti és családot tervező férfiak számára nem javasolt. Véralvadási zavarokkal küzdő férfiak számára szintén nem javasolt.

  A beavatkozás előtt 7 nappal kötelező megszüntetni vagy módosítani a véralvadást befolyásoló gyógyszerek használatát a kezelőorvossal folytatott egyeztetés alapján. Bármilyen gyógyszer használata esetén ennek tényéről értesítse kezelőorvosát legalább 7 nappal a beavatkozást megelőzően. Az eljárás előtti napon javasolt a herezacskó (scrotum), illetve a nemi szervek tájékán található szőrzet leborotválása.

  A beavatkozást követően az adott páciens ondómintáját (spermiogramját) kétszer ellenőrizzük, és kizárólag a második spermiummentes ondómintát (spermiogramot) követően állapítjuk meg a férfi sterilizáció sikeres tényét. A kezelőorvos az első konzultáció során közli a vasectomiát követő ellenőrző vizsgálatok pontos ütemezését. A beavatkozás nem jár munkaképtelenséggel. A fájdalomcsillapítók használata általában szintén nem szükséges. A beavatkozást követően 2-3 napig megfelelő testápolás, a nemi szervek bőrfelületeinek higiénája, illetve a műtéti heg felületén fertőtlenítő (antiszeptikus) hatású kenőcs alkalmazása javasolt. A bőrfelület öltései általában a beavatkozást követő 10-20 napon belül gyógyulnak.