Charakteristika

A férfi nemi szerv elégtelen vagy nem megvalósuló merevedése, mely megnehezíti vagy ellehetetleníti a szexuális kapcsolat létesítését. A merevedési zavar lehet testi (szomatikus, az esetek 80%-ában), illetve pszichogén eredetű (az esetek 20% -ában). Valamennyi olyan betegség, amely károsítja az ideg- és érrendszert, egyaránt károsíthatja a férfi nemi szerv merevedési képességét. A leggyakoribb hasonló betegségek a cukorbetegség, a magas vérnyomás, az érszűkület (atherosclerosis), a sclerosis multiplex, a vastagbél- és prosztataműtétet követő állapotok, a gerincvelő-károsodást követő állapotok, a súlyos vesebetegség vagy a depresszió. A merevedési képességet veszélyeztetheti a dohányzás, valamint a túlzott alkohol- és kábítószerfogyasztás. A diagnosztika során a férfi átfogó egészségügyi értékelésére összpontosítunk, törekedve arra, hogy a merevedési zavart előidézni képes betegségeket kezeljük; szintén végrehajtjuk a nemi hormonok szintjének vizsgálatát és a prosztata, valamint az érrendszer működésének felmérését.

A merevedési zavarok kezelésének első körében gyógyszeres kezelést alkalmazunk tabletták vagy gélek formájában. Az említett gyógyszerek szildenafil, tadalafil, vardenafil, avanafil vagy prosztaglandin hatóanyag-tartalmúak. Hatástalanságuk vagy túl enyhe hatásuk esetén a gyógyszeres kezelés második köre kerül alkalmazásra.


A második körben injekciós kezelést alkalmazunk, mely során a beadott készítményt a pénisz barlangos testeibe (corpus cavernosum penis) juttatjuk. Ezek olyan hatóanyagok, melyek elegendő véráramlást biztosítanak a pénisz barlangos testei számára, ezáltal elősegítve a behatoláshoz szükséges merevedés elérését. Központunk felkeresése során a pácienst megtanítjuk az injekciós kezelés önalkalmazására.


A merevedési zavarok kezelésének utolsó módja a pénisz protézis beültetése.


A kezelés új, korszerű módszere a Linear Shockwave Tissue Coverage (LSTC) általi lökéshullám-kezelés.

A lökéshullám rendkívül erős impulzus, mely rezgőhullám formájában terjed. Az akusztikus lökéshullámok olyan sokkhullámok, melyek ingadozó nyomásváltozásokkal, magas amplitudóval és rendszertelenséggel jellemezhetőek.


A hullámok az energiát képesek a kiindulási ponttól akár távoli célterületekre is eljuttatni. Az akusztikus hullámok behatolnak a szervezetbe a bőrfelület bárminemű sérülése nélkül; terápiás jelleggel ezres nagyságrendben használjuk őket.


A lineáris alacsony intenzitású lökéshullám alkalmazása újraindítja a véredények képződését és jelentősen javítja a pénisz vérellátását. Ennek köszönhetően ismét jó minőségű merevedés válik lehetővé.


A merevedési zavarokat új generációs lineáris szondákkal kezeljük, melyeknek köszönhetően a pénisz teljes hossza kezelésben részesül. Ebben rejlik nagy előnyük a korábbi kezelési módszerekkel szemben, melyek összehasonlított sikerességi aránya feleakkora mértékű. Az új technológiának köszönhetően az általunk alkalmazott kezelés az esetek 78,8%-ában mutat eredményességet.


A KEZELÉS RÉSZLETEZÉSE

  • 4 vagy 8 kezelési ülésből áll
  • Valamennyi kezelési ülés 15 percig tart
  • A beavatkozás fájdalommentes és noninvazív
  • Nem jár mellékhatásokkal
  • Érzéstelenítés nem szükséges

Tekintse meg a kezelés lefolyását az alábbi hivatkozáson:

KÉRDÉSEK & VÁLASZOK