Körülmetélés (circumcisio)

A BEAVATKOZÁS LEÍRÁSA

Körülmetélés (circumcisio) az egyik leggyakoribb műtéti beavatkozás a világon. Rendelőnkben a beavatkozást fájdalommentesen, a legkorszerűbb helyi érzéstelenítők és felszívódó varratfonalak igénybe vételével hajtjuk végre annak érdekében, hogy a páciens teljes körű nyugalomérzetét és a beavatkozás fájdalommentességét biztosítsuk a varratok eltávolításának további szükségessége nélkül. A műtétet MUDr. Milan Gajdoš, MPH végzi, aki több, mint 3000 hasonló beavatkozást hajtott már végre. A körülmetélés különböző okokból történik. Leggyakoribb oka a fimózis (phymosis)/fitymaszűkület/. A fitymaszűkület nem az egyetlen betegség, melynek okán a körülmetélés indokolt. A körülmetélés egyéb okai a fityma különböző betegségei, például annak ismételt gyulladásai, szemölcsei vagy daganatai. A körülmetélés egyaránt történhet vallási vagy esztétikai okokból. A körülmetélést követően a férfi magasabb egészségápolási szintet biztosít partnere számára tekintettel arra, hogy a péniszen többé nem találhatóak olyan bőrhajlatok, melyek mélyénpatogén baktériumok, vírusok vagy gombák telepednének meg. Az orvostudományi gyakorlat, valamint a kutatási eredmények a méhnyakrák bizonyítottan alacsonyabb mértékű előfordulását mutatták ki a körülmetélt férfiak női partnerei körében, valamint a férfiak körében is csökkent a péniszrák előfordulási mértéke a körülmetélést követően. A körülmetélés ára 700 euró helyi érzéstelenítés alkalmazásával, beleértve a vizsgálatokat és aműtét előtti kivizsgálást. A körülmetélés ára 1100 euró teljes érzéstelenítés /mesterséges altatás/ gyermekek és kérésesetén felnőttek részére is.

KÉRDÉSEK & VÁLASZOK

Fitymaszűkület (phimosis), fitymagyulladás, fityma összenövés, cukorbetegségi fitymaszűkület, körülmetélés esztéteikai okokból, körülmetélés vallási okokból, kellemetlen szagú pénisz, kisméretű pénisz, korai magömlés, nemi szervi (genitális) szemölcsök.

A körülmetélés higiéniai, esztétikai, egészségügyi vagy vallási okokból javasolt beavatkozás a férfiak számára. Fitymaszűkület (phimosis), fitymagyulladás, genitális szemölcsök, egyéb módon nem kezelhető kellemetlen szagú pénisz, korai magömlés, cukorbeteg férfiak cukorbetegségi (diabetikus) panaszainak kezelésére alkalmas.

Véralvadási panaszokkal küzdő férfiak számára nem javasolt.

A beavatkozás előtt 7 nappal kötelező megszüntetni vagy módosítani a véralvadást befolyásoló gyógyszerek használatát a kezelőorvossal folytatott egyeztetés alapján. Bármilyen gyógyszer használata esetén ennek tényéről értesítse kezelőorvosát legalább 7 nappal a beavatkozást megelőzően. Az eljárás előtti napon javasolt a herezacskó (scrotum), illetve a nemi szervek tájékán található szőrzet leborotválása.

A beavatkozás az Ön foglalkozásának függvényében általában 2-7 napig tartó munkaképtelenséget eredményez. A beavatkozást követő 10 napon át megfelelő testápolás, a nemi szervek bőrfelületeinek higiénája, illetve a műtéti heget takaró kötszer átkötése során fertőtlenítő (antiszeptikus) hatású kenőcs alkalmazása javasolt. A bőrfelület öltései általában a beavatkozást követő 10-20 napon belül gyógyulnak. A beavatkozást követően 14 napig szexuális önmegtartóztatás (absztinencia) javasolt.